Sałatki/Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym i papryką

27 września 2018
Jump to recipe

Niebawem wyjeżdżamy i dlatego musiałam sukcesywnie opróżniać lodówkę, żeby nic nie zostało i nie popsuło się. Dzisiaj zatem surówka z serii  „podsumowanie tygodnia” – czyli do środka wrzucamy to, co mamy 😉

Plusem takich dań jest nie tylko wyczyszczenie lodówki, ale również kolorystyka dania a często i unikalny smak 😉

A sałatka jest bardzo chrupiąca i świetna na kolację czy jako dodatek do mięsnego dania. W sumie nie wiem czy tylko mięsnego, bo przecież do jarskiego też sałatkę można podać. Im bardziej nasza sałatka-surówka jest kolorowa, tym więcej w niej witamin. Jak zwykle, zachęcam do traktowania przepisu jako bazy i eksperymentowania poprzez dodawanie swoich składników. Tak wiem, że dla wielu to oczywiste, ale znam osoby, które jak nie mają koperku, to już takiej surówki nie zrobią 😉

Zatem wyjmujemy resztki z lodówki, i jedziemy z koksem!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *