Dania bezmięsne | Inne

Pieczone kasztany

16 listopada 2015
Jump to recipe

pieczone kasztany3 Pierwszy raz kasztany jedliśmy po przeprowadzce do Krakowa. Jak opisać smak kasztanów? Jest to ciężkie zadanie. Są słodkawe, podobne w smaku nieco może do orzechów. Nieco mączyste, dlatego robi się z nich również mąkę, świetną do placków, naleśników.

W każdym razie, stają się one u nas coraz popularniejsze, dlatego każdy może teraz poznać ich smak. Dostępne są nawet w popularnym dyskoncie.

Dzisiaj zapraszam na szybką przekąskę. Jeśli macie ochotę coś poprzegryzać, jadalne kasztany sprawdzą się idealnie.

Polecam pieczenie kasztanów w rękawie foliowym jak ja piekłam, lub naczyniu żaroodpornym. Kasztany mimo nacięcia lubią eksplodować w piekarniku a umycie piekarnika po takiej eksplozji nie jest zadaniem łatwym 😉 Tak więc polecam rękaw lub naczynie żaroodporne.

pieczone kasztany

kasztany

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.