Dania mięsne

Pieczony udziec z indyka

17 listopada 2015

udziec z indykaIndyka przyznam się robię rzadko. Kojarzy mi się z dość suchym mięsem. Przepis na udziec z indyka, który jest niezwykle aromatyczny i delikatny. Mięsko przygotowane przez teściową, do odtworzenia w domu. Idealne na przyjazd gości, bo można przygotować go wcześniej i tylko podgrzać.

W ten sposób można przygotować również filet z indyka czy kurczaka.

Mięsko można podawać zarówno z ryżem, kaszą czy ziemniakami i ulubioną surówką. Delikatnie wyczuwalna nutka pomarańczy.

pieczony indyk

W czasie pieczenia, z mięsa wydzieli się sosik, w którym potem można mięso podgrzewać.

udziec z indykaW takiej postaci indyk na pewno częściej zagości na naszym stole.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *