Dania bezmięsne

Placki na maślance z mąką ryżową, jabłkami i borówkami

6 września 2017

Pogoda nie zachęca nas do szaleństw, więc dzisiaj coś ciepłego. Taki placuszki na maślance, z dodatkiem mąki ryżowej i owocami, to doskonały sposób na poprawę humoru. Idealnie sprawdzą się na śniadanie, obiad czy kolację. Na deser też 😉 Nie wymagają dużego nakładu pracy, bo poza starciem jabłka, mieszamy jedynie składniki na gładką, dość gęstą ale nie za gęstą masę.

Przyznam się, że to chyba mój debiut plackowy z mąką ryżową. W zasadzie, jeśli ktoś nie wie, czego można się spodziewać w środku, to raczej bez szans, że pozna Wasz tajemny składnik.

Oczywiście, jeśli nie posiadacie mąki ryżowej w domu, spokojnie zastąpcie ją mąką pszenną.

Jabłko oraz borówki w środku miło urozmaicają smak placków.

Porcja na 3 osoby.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *