Dodatki do dań głównych | Sałatki/Surówki

Buraczki jak zasmażane

20 stycznia 2016
Jump to recipe

buraczki na ciepło

Jeśli lubicie buraczki na ciepło jako dodatek do mięsnych dań, a jednocześnie dbacie o linię, to idealna propozycja dla Was. Buraczki w smaku niewiele różnią się od tradycyjnych zasmażanych, za to pozbawione są zasmażki, którą zastępuje tu jabłko!

Możecie buraczki zrobić dokładnie według tego przepisu, lub robić je tradycyjnie, tak jak robi się je zawsze u Was w domu, a tylko etap zasmażki zastąpić startym jabłkiem. Dzięki dodatkowi jabłka, buraczki nie są tak jałowe w smaku.

Buraczki na ciepło czy buraczki zasmażane to jeden z ulubionych dodatków warzywnych do dań z mojego dzieciństwa. Z kurczakiem czy z kotletami mielonymi to obowiązkowa pozycja mojego dziecięcego menu.

A pamiętacie wierszyk o Kacze Dziwaczce  i „kaczka cała w buraczkach”, przecież ta kaczka mogła być tylko w takich buraczkach;)

buraczki2

Możecie zrobić je bardziej na ostro lub bardziej na słodko, co kto lubi i jak się u niego buraczki przyrządza w domu.

Zapraszam na buraczki jak zasmażane.

 

Only registered users can comment.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *