Dania bezmięsne | Dodatki do dań głównych

Smażone zielone pomidory

28 sierpnia 2015

smażone zielone pomidory

Pamiętacie film z 1991 pod takim właśnie tytułem? Klimatyczny, opowiadający o losach kobiet. Dla mnie jako dziecka, tytuł był nieodgadniony. No bo jak pomidory mają być zielone, a do tego smażone?

Na szczęście mamy już inne czasy i zielone pomidory, chociaż z trudem, ale można kupić i u nas. A smażone? Również nie problem. Smażone i panierowane.

Ciekawe jak by smakowały podduszone z cebulką, to chyba będzie następna próba z tą odmianą pomidorów.

Mąż zasiadając do kolacji minę miał nie pewną, no bo jak to jeść smażone pomidory. Zielone pomidory miło nad zaskoczyły. Nie rozciapują się tak jak czerwone, więc nawet w wersji smażonej trzymały fason. Z zewnątrz chrupiące, w środku pomidorowe.

smażone zielone pomidory

Spróbujcie!

 

Only registered users can comment.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *