Do chleba

Pasta z fasoli do chleba z suszonymi pomidorami

23 grudnia 2015
Jump to recipe

pasta kanapkowa z fasoli

Pasta z fasoli to doskonałe smarowidło do chleba zarówno dla wegetarian jak i mięsożerców. Jeśli chcecie zrobić sobie przerwę przed Świętami od mięs czy wędlin, sprawdzi się idealnie jako pasta kanapkowa.

W smaku nieco przypomina hummus, ale tylko nieco. Jej smak w dużej mierze zależy od użytych przypraw czy dodatków, tak więc zachęcam do eksperymentów.

Doskonale tutaj jako dodatek sprawdziły się suszone pomidory, ale można dodać również 2 łyżeczki pasty pomidorowej, upieczonego buraka, paprykę czy co przyjdzie Wam do głowy.

Możemy potraktować ją blenderem na idealnie gładką masę lub też pozostawić cząsteczki fasoli. Fasolę możemy użyć zarówno z puszki jak i zwykłą, którą pozostawiamy na noc do namoczenia a potem gotujemy do miękkości. Przyprawy jakie użyjemy do pasty również sami możemy wybrać w zależności od własnych upodobań.

fasola

Pasta nie jest mdła a z podanych ilości wyszło całkiem pikantne smarowidło.

pasta z fasoli

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *