Boże Narodzenie | Ciasta z kremem

Pani Walewska (Pychotka)

14 sierpnia 2015
Jump to recipe

Pychotka

Nie będę ukrywać, ale uwielbiam ciasta z kremem. Pani Walewska, znana również pod nazwą Pychotka musiała mi zasmakować ;). Kruche ciasto z kremem i bezą, którego smak a raczej słodycz złamana jest dżemem z czarnej porzeczki.

Jeśli użyjecie domowego dżemu, to lekko kwaskowy smak będzie jeszcze wyraźniejszy.

Jeśli nie piekliście, to gorąco polecam.

Ciasto składa się z dwóch blatów – ciasto kruche posmarowane dżemem, na to beza i góra to płatki migdałowe. Pomiędzy nimi krem. U mnie w tej wersji nieco mniej płatków migdałowych, bo ich nie miałam, a ochota na ciacho była tak duża, że zwyciężyła z wyjściem do sklepu 😉

Pani Walewska

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *