Dania bezmięsne

Placuszki cukiniowo-marchewkowe z sosem czosnkowym

31 marca 2016

placki cukiniowe

Nie wiem jak Wy, ale ja już mam dość poświątecznego wykańczania resztek. Mięso i mięso.. Dzisiaj strajk na pokładzie i musiało być coś jarskiego. Padło na placuszki cukiniowo-marchewkowe z dodatkiem natki i dla odmiany fety. Podane oczywiście z sosikiem czosnkowym.

Nie będę ukrywać, że uwielbiamy placki z cukinii. To niepozorne warzywo musiał wymyśleć ktoś przebiegły, bo powstają z niego niesamowicie dobre placki czy ciasta.

Placki świetnie chrupią, jest w nich wyczuwalna nutka i cebulki i czosnku i fety, czyli tego, co tygryski u nas w domu lubią najbardziej.

Robiąc te placki należy pamiętać o dokładnym odciśnięciu cukinii, gdyż w przeciwnym razie placki będą się rozpadać. Na patelnię nie wlewajmy też zbyt dużej ilości tłuszczu, bo placki nam się nie usmażą, a będą się gotować. Dość gadania, przejdźmy do konkretów, czyli przepisu na placki cukiniowo-marchewkowe.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *