Dania bezmięsne

Pesto z awokado i szpinaku

5 kwietnia 2016

pesto ze szpinaku i awokado

Nie wiem zupełnie dlaczego, ale naszło mnie na pesto. I to nie pesto takie zwykłe, ciężkawe z orzeszkami pinii i bazylią, ale na jego lżejszą wersję. W kuchni uśmiechało się mocno dojrzałe awokado i szpinak. Resztka chili też wołała o użycie.  Powstał szybki obiad.

pesto z awokado Tak powstało pesto na bazie awokado i szpinaku. Dodałam oczywiście parmezan, żeby tradycji stało się zadość. Orzeszki pinii zastąpił słonecznik. Pesto idealne do makaronu czy kanapek. Jego zrobienie nie wymaga zbyt dużo czasu czy umiejętności. Zrobicie je w czasie gotowania makaronu.

Makaron z pesto jest niezwykle sycący.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *