Dania bezmięsne

Kluseczki z twarogu i kaszy manny

19 czerwca 2019

Przepis na te kluseczki znalazłam w jakiejś gazecie. Robi się je błyskawicznie, są w zasadzie trójskładnikowe i nie ma w nich mąki. Kluseczki są pyszne ze śmietaną, jogurtem, masłem czy zrumienioną bułką tartą. Polecam spróbować odsmażonych klusek kolejnego dnia. Są przepyszne.

W treści podaję szacunkową ilość kaszy manny, poniewać jej ilość w dużej mierze zależy od wielgotności sera jaki dodacie do klusek.

Kluseczki są u nas świetnym sposobem, na przemycenie Młodej sera białego, którego zbytnio nie lubi, za to w kluskach zajada je ze smakiem.

Kluski z sera białego z kaszą manną

Pyszne i lekkie kluski.

Składniki

  • 500 g sera białeo
  • 1 szczypta soli
  • 1,5 szkl. kaszy manny

Wykonanie

  • Z podanych składników zagniaty zwięzłe ciasto. Jeśli jest luźne, dodajemy więcej kaszy.
  • Ciasto dzielimy na mniejsze części, które formujemy w wałeczki.
  • Wałeczki tniemy na kluseczki i wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę.
  • Gotujemy ok 2 min od wypłynięcia
  • Podajemy z bułką tartą, śmietaną lub owocami.
Podziel się z innymi...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *