Z drożdżami

Chleb pszenny z ziołami i oliwkami

18 sierpnia 2015

Chleb pszenny

Chleb dla wszystkich tych, którzy boją się wypieków chleba na zakwasie. Chleb, który robi się naprawdę szybko i do tego zaskakuje w smaku dodatkiem oliwek i ziół prowansalskich.

W chlebie użyłam dwa typy mąk, dzięki czemu nie jest on idealnie jasny. Jeśli lubicie białe, pszenne pieczywo, mąkę pełnoziarnistą zastąpcie mąką pszenną chlebową lub zwykłą.

chleb pszenny

Osobiście nie uznaję pieczenia chleba w blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia, gdyż nie uzyskujemy wtedy chrupiącej skórki, a nasmarowanie tłuszczem blaszki to naprawdę roboty na 1 min.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *