Lato to czas, kiedy mniej chętnie sięgam po kanapki, za to szczególnie na obiad czy kolację, pojawiają się u nas placki w różnych wersjach.
Tym razem placki w wersji fit. Smakują dużym i małym i są niezwykle proste w wykonaniu.
Placki możemy podać z domowym serkiem homogenizowanym i owocami lub dżemem.
Uwagi
Jeśli środek placków nie będzie nam się ścinał, dodajemy 1 łyżkę mąki.
Składniki
- 250 gr sera białego
- 1 jajko
- 3 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki mąki (dowolna mąka pełnoziarnista)
- szczypta proszku do pieczenia
- olej do smażenia
Instrukcje
- Oddzielamy żółtko od białka.
- Białko ubijamy.
- Do miski blendera wrzucamy żółtko, ser biały, mąkę, płatki, proszek i blendujemy
- Masę mieszamy z białkiem.
- smażymy na posmarowanej pędzelkiem patelni.
© 2024 MieszamWGarnku