Pasta z ryby wędzonej

pasta z ryby wędzonej

Bardzo lubię wszelkiego rodzaju pasty do chleba. Kiedy mam przesyt wędlin, czy serów sprawdzają się idealnie. Pasta z ryby wędzonej to klasyk, który bardzo lubię i nie wymaga dużego nakładu pracy.

Oczywiście pamiętajmy o źródle pochodzenia naszej rybki. Tutaj pasta wykonana z Pstrąga Ojcowskiego. Ryba o chudym mięsie, dlatego tutaj więcej dodaję oleju. Jeśli użyjemy tłustszej ryby jak makrela, to dodajemy mniej oleju, bo mięsko samo ładnie się połączy.

Pasta z ryby wędzonej

Pasta z ryby wędzonej

Składniki

  • 1 średniej wielkości ryba wędzona (makrela, pstrąg, dorsz)
  • 1 ugotowane jajko
  • 1 średnia cebulka
  • 1/4 szkl. oleju
  • 1 spory ogórek kiszony
  • szczypiorek, natka
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  • Rybę obieramy ze skóry i ości.
  • Jajko, cebulkę, ogórek kroimy w kostkę.
  • Zieleninę siekamy.
  • Wrzucamy wszystko do miseczki.
  • Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • Dodajemy olej i mieszamy.

Notatki

Olej dodajemy po troszeczku, jego ilość zależy od tłustości ryby jakiej użyjemy.

http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/pasta-z-ryby-wedzonej/

pasta z ryby wędzonej

 

Podziel się z innymi...
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Dodaj komentarz

(*) Pole wymagane, Twój email nie będzie publikowany