Pasta do chleba z tuńczyka

pasta z tunczyka2Tuńczyk dość rzadko gości na naszym stole a to z powodu tego, że mąż go nie lubi. Za to ja uwielbiam go w postaci pasty. Kiedy nie ma co położyć na chleb, albo znudziły się wszelkie sery, warto zrobić taką pastę.

Jest szybka do wykonania a puszkę tuńczyka w lodówce ma prawie każdy.

Zapraszam na pastę tuńczykową, idealną na śniadanie czy tez kolację.

pasta z tunczyka

Pasta do chleba z tuńczyka

Pasta do chleba z tuńczyka

Składniki

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 jajko na twardo
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • natka
  • sól, pieprz, papryka
  • 1 łyżka majonezu
  • natka

Sposób przygotowania

  • Tuńczyka odsączamy, rozdrabniamy widelcem jeśli był w całości.
  • Ogórek, jajko, cebulkę kroimy w kosteczkę.
  • Dodajemy przyprawy i majonez.
  • Mieszamy.
  • Górę posypujemy natką.
http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/pasta-do-chleba-z-tunczyka/

Podziel się z innymi...
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Dodaj komentarz

(*) Pole wymagane, Twój email nie będzie publikowany