Tuńczyk dość rzadko gości na naszym stole a to z powodu tego, że mąż go nie lubi. Za to ja uwielbiam go w postaci pasty. Kiedy nie ma co położyć na chleb, albo znudziły się wszelkie sery, warto zrobić taką pastę.
Jest szybka do wykonania a puszkę tuńczyka w lodówce ma prawie każdy.
Zapraszam na pastę tuńczykową, idealną na śniadanie czy tez kolację.
Składniki
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 ogórek kiszony
- 1 jajko na twardo
- 1/2 czerwonej cebuli
- natka
- sól, pieprz, papryka
- 1 łyżka majonezu
- natka
Instrukcje
- Tuńczyka odsączamy, rozdrabniamy widelcem jeśli był w całości.
- Ogórek, jajko, cebulkę kroimy w kosteczkę.
- Dodajemy przyprawy i majonez.
- Mieszamy.
- Górę posypujemy natką.
© 2024 MieszamWGarnku