Ciasta drożdzowe | Inne | Karnawał

Racuchy klasyczne – raczuchy

27 października 2015
Jump to recipe

racuchy

Racuchy robi się u nas w domu zwyczajowo w Wigilię i w okolicy Nowego Roku. Z tego też względu kojarzą mi się bardzo dobrze 😉 Mój tata nazywa je raczuchami i pewnie pod taką nazwą w nie jednym domu również funkcjonują.

Lubią je dzieci i dorośli, bo kto by nie lubił smażonego ciasta drożdżowego z dodatkiem skórki pomarańczowej?

racuchy drożdżowe

Myślę, że jeśli nie dbacie za bardzo o linię, to racuszki z tego przepisu zagoszczą w Waszych kuchniach częściej. W sezonie można dodawać do nich owoce (jabłka, jagody, maliny) i będą idealną kolacją czy przekąską.

racuszki

racuchy

Only registered users can comment.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *