Dodatki do dań głównych

Pieczone ziemniaki

11 czerwca 2015

Ciężko nazwać je daniem, ale stanowią idealny dodatek do wszelkiego rodzaju mięs. Na pewnym etapie swojego młodego wówczas jeszcze życia, często miałam tak, że sama wymyślałam jakieś dania, które okazywały się powszechnie wykonywanymi, ale nie w moim domu:)

Tak było z ziemniakami pieczonymi. Zawsze robię je w większej ilości, bo szybko znikają ze stołu. Ciężko poprzestać na niewielkiej ilości.

Ziemniaki pieczone pojawiają się u nas w Święta, ale również wtedy, kiedy chodzą za mną frytki, bo w smaku je bardzo przypominają a są zdecydowanie zdrowszą ich alternatywą. Pieczone ziemniaczki są chrupiące ale miękki w środku. Można serwować je z zieleniną, wtedy przypominają w smaku młode ziemniaki. Można je wcinać z sosami czy keczupem jak frytki.

ziemniaki2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *