Ciasta ucierane

Ciasto jogurtowe z dynią

9 października 2015

ciasto z dynii

Pyszne, sycące ciasto z puree z dynii. Inspirację do niego znalazłam tutaj, jednak przepis zmodyfikowałam.

Ciasto można jeść bez wyrzutów sumienia, ponieważ nie ma tutaj tłuszczu. Jest pachnące i długo pozostaje świeże. W smaku przypomina piernik, jednak nie jest słodkie. Jeśli chcecie mieć taki, lub bardziej wyrazisty szlaczek, po dodaniu kakao, delikatnie wymieszajcie łyżką masę, nie dotykając dna.

Spowoduje to nierównomierne zabawiernie masy i ciasto będzie w esy-floresy. Im mniej dokładnie wmieszacie kakao w masę, tym esy floresy będą wyrazistsze. Oczywiście, po dodaniu kakao, możecie ciasto potraktować mikserem i otrzymać gładkie, brązowe ciacho.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *