Ciasta drożdzowe | Rogaliki

Pyszne drożdżowe rogale z marmoladą, dżemem, budyniem, makiem

9 listopada 2015
Jump to recipe

rogaliki drożdżowe z marmoladą

Rogaliki jak i ciastka to doskonałe przekąski, takie na raz. Można złapać w dłoń i dalej gdzieś biec. Można łatwo zapakować w plecak i zabrać na wycieczkę, piknik czy do pracy.

Przepis na te rogaliki dostałam od koleżanki. Ciasto jest doskonałe, nie za suche, lekko się rozwarstwiające, co dodatkowo podkreśla smak wypieku. W środku może być dowolne nadzienie. Mądre głowy zalecają podawać rogaliki z cukrem pudrem, ale wszystko zależy od nadzienia jakie zastosujecie. Jeśli użyjecie słodkiej marmolady czy dżemu, może okazać się, że nie trzeba uzywać już cukru pudru jak u nas.

Doskonałe również na drugi dzień o ile uda Wam się nie zjeść całości w ciągu jednego dnia 😉

rogaliki z marmoladą

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *