Dania z kaszą

Kasza jaglana na słodko

19 stycznia 2017

Dzisiaj przepis na kaszę jaglaną na ciepło w wersji słodkiej. Lubię przygotowywać kaszę jaglaną, bo w zasadzie podczas jej prażenia w garnku, rodzi mi się przepis na potrawę z nią. Tak było tym razem. Padło na kaszę na słodko. Co jest fajne w daniu z kaszy jaglanej? Ano to, że sprawdza się idealnie jako lunchbox. Można podgrzewać je wielokrotnie, nie posiadając mikrofalówki, po prostu dolewając do kaszy mleka i czekając aż się wchłonie. Takie podgrzane danie, nie ma może w sobie już kaszy ugotowanej na sypko, ale i tak  smakuje świetnie.

Właśnie tak odgrzane danie macie na zdjęciu.

I co ważne, takie kaszowe danie, przygotujecie w kilkanaście minut. W zasadzie czas przygotowania to czas gotowania kaszy.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *