Jeśli lubicie kaszę podaną nieco inaczej, to na pewno nie zawiedziecie się. Tutaj bulgur z dodatkiem sera koziego, oliwek i suszonych pomidorów. Bulgur to ostatnio jedna z moich ulubionych kasz. Doskonała na zimno i na ciepło. Na słodko i na gorzko. Podobnie trochę jak kasza jaglana – dobra w wielu wariantach i do tego niezwykle zdrowa.
Takie kaszowe danie przygotujecie bardzo szybko. Idealne do zabrania w pudełko do pracy.
Kasza w tej opcji może być jedzona z powodzeniem jako przystawka – sałatka. Kozi ser idealnie podkręca smak całości.

Składniki
- 1 szklanka ugotowanej kaszy bulgur
- 5 połówek suszonych pomidorów
- garść oliwek
- 100 gr sera koziego
- kolendra do posypania
- 1 łyżka oliwy
- sól, pieprz
Instrukcje
- W czasie kiedy gotujemy kaszę, resztę składników kroimy.
- Całość mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
- Po wierzchu polewamy oliwą i posypujemy kolendrą.
© 2023 MieszamWGarnku