Dania mięsne

Żeberka w sosie miodowym, orientalne żeberka

16 grudnia 2015

żeberka słodko-kwaśne

Historia tego dania jest długa. Rodzice jedli żeberka u teściów i potem sami przyrządzili mięso w domu, gdzie jadłam je i ja. Są pyszne, rozpływają się w ustach a do tego proste do wykonania. Mój mąż średnio lubi mięso, ale żeberka… te uwielbia 😉 Tata za to chwali je za niesamowicie apetyczny aromat unoszący się przy duszeniu żeberek.

Jeśli lubicie mięso, chcecie odkrywać nowe smaki, to z pewnością się nie zawiedziecie. Słodko-pikantny sos, którego każdy chce dolewać i dolewać…A mąż wiecznie marudzi, że jest go za mało.

Nie musicie martwić się małą liczbą składników na sos. Żeberka podczas duszenia puszczają sok i sosu robi się naprawdę sporo. Żeberka jemy zwykle z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej z kminkiem, ale równie dobrze będą smakować z kaszą.

żeberka z miodem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *