Dania mięsne

Marynowana pierś z kurczaka

21 stycznia 2017

Część osób nie lubi piersi z kurczaka, marudząc, że wychodzi sucha i wiórowata. A ja dzisiaj proponuję mięciutką i soczystą pierś. Idealną zarówno na obiad czy jako wkładka do sałaty. Jest doskonała również na kanapkę i nie zmienia smaku i nie wysycha nawet po kilku dniach.

I jak zwykle, w przepisie macie tylko wersję podstawową marynaty. Możecie, a nawet powinniście modyfikować ją w zależności od własnych upodobań smakowych dodając np. sos sojowy, miód czy ulubione przyprawy.

Filet z kurczaka podsmażamy i możemy zaprzestać na tym etapie, albo jeśli chcemy, możemy jeszcze podpiec go w piekarniku ( wersja dla cierpliwszych, kurczak wyjdzie suchszy w środku).

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *