Dania mięsne

Gulasz wołowy z pieczarkami

29 grudnia 2015
Jump to recipe

gulasz z pieczarkami Gulasz to doskonałe jednogarnkowe danie dla mięsożerców. Tym razem gulasz wołowy z pieczarkami i marchewką. My go uwielbiamy z kaszą, plackami ziemniaczanymi, ziemniakami czy nawet sam, z chlebem.

Sycący, dobrze rozgrzewa po długim, zimowym spacerze. O jego ciężkości możecie decydować dobierając dodatki w postaci większej lub mniejszej ilości warzyw i mięsa. Możecie też zrobić naprawdę ostry gulasz, jeśli będą jeść go tylko dorośli z dużą ilością chili lub papryki. W wersji dla dzieci polecam szczególnie gulasz łagodny.

Moi znajomi uwielbiają go z plackami ziemniaczanymi lub cukiniowymi z kleksem śmietany na górze.

W każdym razie taki gulasz to doskonałe danie obiadowe, nie wymagające dużo czasu spędzonego w kuchni. W sumie jego skład zależy od naszej inwencji. Nie musimy dodawać żadnych warzyw a jedynie pozostać przy mięsie. Możemy też dodać więcej warzyw np jeszcze pietruszkę czy seler.

gulasz

gulasz wołowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.