Dania mięsne

Bigos z resztek

9 lutego 2016

Często po weekendzie czy wizycie gości zostają mi w lodówce różne resztki. Nie lubię marnować jedzenia, więc kombinuję, co z nimi zrobić. Dzisiaj będzie bigos z resztek. Pozostałości duszonego mięsa, przywiędłe papryki znajdą swój koniec w bigosie.

Możecie tutaj wrzucić też surową kapustę białą, pozostałości warzyw (marchewka, pietruszka, pieczarki czy papryka będą idealne) czy resztki wędlin. Na taki resztkowy bigos nadadzą się znakomicie.

Bigos to świetne danie, które jest sycące a do tego szybkie do odgrzania. Nada się jako dodatek do ziemniaków czy samodzielne danie.

Jedyne co musicie dokupić to kapustę kiszoną i na bigos poświęcić ok. 2 dni, aby cieszyć się aromatycznym i sycącym daniem z kapusty na ciepło.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *