Placki z pieczarkami to idealne rozwiązanie wtedy, kiedy zostanie nam kilka niepotrzebnych pieczarek i szukamy szybkiego do wykonania dania obiadowego lub na kolację. Placki są aromatyczne, pieczarki są w nich dobrze wyczuwalne i dobrze smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.
Jako dodatek możemy używać cukru, śmietany lub sosu pieczeniowego czy czosnkowego.
Składniki
- 2 szkl mąki
- jajko
- 1 szkl wody gazowanej
- 6 pieczarek
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Instrukcje
- Z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe. Powinno być jednak dość gęste.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
- PIeczarki myjemy i kroimy na cienkie plasterki. Dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.
- Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
© 2024 MieszamWGarnku