Dania bezmięsne

Omlet biszkoptowy “na dwa”

12 stycznia 2016

omlet

Czemu ten omlet nazywam “omletem na dwa”? Wystarczy spojrzeć w potrzebne do jego wykonania składniki i dwójka sama ciśnie się na usta. Jeśli połączycie omlet z liczbą dwa, nie będziecie musieli ciągle wracać do przepisu, tylko za każdym razem bez problemu wykonacie go z pamięci.

Omlet idealny na rodzinne śniadanie czy to dla dorosłych czy dla dzieci. Może być jedzony z powidłami, samym cukrem pudrem, serkiem homogenizowanym a nawet nutellą. Co kto lubi. Polecam do niego sos waniliowy, który wkrótce pojawi się również na blogu.

Jest to idealna propozycja na weekendowe śniadanko, które możecie przygotować wspólnie z dziećmi.  Przygotowanie omletu zajmuje ok. 10-15 min z ubiciem piany.

Omlet jest puszysty, mięciutki i chce się go jeść i jeść i jeść… Omlet biszkoptowy jest prosty do wykonania i każdy sobie z nim poradzi. Jedyną trudność może stanowić obrócenie omletu. Jeśli boimy się tego zrobić, wystarczy zsunąć omlet usmażoną stroną na talerz, a następnie odwracając talerz do góry nogami, włożyć omlet na patelnię surową stroną do dołu.

omlet biszkoptowy

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *