Dania bezmięsne

Omlet biszkoptowy „na dwa”

12 stycznia 2016
Jump to recipe

omlet

Czemu ten omlet nazywam „omletem na dwa”? Wystarczy spojrzeć w potrzebne do jego wykonania składniki i dwójka sama ciśnie się na usta. Jeśli połączycie omlet z liczbą dwa, nie będziecie musieli ciągle wracać do przepisu, tylko za każdym razem bez problemu wykonacie go z pamięci.

Omlet idealny na rodzinne śniadanie czy to dla dorosłych czy dla dzieci. Może być jedzony z powidłami, samym cukrem pudrem, serkiem homogenizowanym a nawet nutellą. Co kto lubi. Polecam do niego sos waniliowy, który wkrótce pojawi się również na blogu.

Jest to idealna propozycja na weekendowe śniadanko, które możecie przygotować wspólnie z dziećmi.  Przygotowanie omletu zajmuje ok. 10-15 min z ubiciem piany.

Omlet jest puszysty, mięciutki i chce się go jeść i jeść i jeść… Omlet biszkoptowy jest prosty do wykonania i każdy sobie z nim poradzi. Jedyną trudność może stanowić obrócenie omletu. Jeśli boimy się tego zrobić, wystarczy zsunąć omlet usmażoną stroną na talerz, a następnie odwracając talerz do góry nogami, włożyć omlet na patelnię surową stroną do dołu.

omlet biszkoptowy

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.