Dania bezmięsne

Fasola z natką i czosnkiem

26 września 2015

fasola z czosnkiem

Danie a może przystawka, którą próbowałam po raz pierwszy w restauracji w Sanoku. Mężowi bardzo smakowało, więc żonie pozostało odtworzyć smak w domu. Na szczęście nie było trudno 😉

Baaaardzo sycące danie. Czosnek idealnie współgra ze smakiem fasoli i natki. Teraz jest idealny okres na to danie, z powodu jeszcze ciągle dostępnego świeżego jasia.

Ponieważ zwykle w naszej kuchni fasola podawana jest pod postacią fasolki po bretońsku czy też fasolki szparagowej, to danie jest miłą odmianą a co najważniejsze, jest proste i szybkie do wykonania.

fasola2

Only registered users can comment.

  1. Dziekuje za przepis, w zeszlym tygodniu jadlem to w restaracji w Sanoku i pierwszym przepisem, na ktory trafilem jest twoj.

    Czy to byla restauracja przy skansenie?

    Pozdrowienia,

    1. Nie, to była restauracja na rynku, ale to regionalne danie, więc pewnie można zjeść je w dość dużej liczbie miejsc i pewnie w każdym smakuje odmiennie 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *