Z drożdżami

Pszenne bułeczki z nutką masła

11 października 2016

Dzisiaj zapraszamy na pyszne pszenne bułeczki z wyraźną nutką masła. Bułeczki jakże inne od tych „dmuchanych” ze sklepu. Ciasto oczywiście na drożdżach ale z dużym dodatkiem masła, które dość wyraźnie w bułeczkach czuć.

Idealne bułki pszenne na śniadanie do dżemu, twarożku, sera czy wędliny. Wierzch możecie dowolnie posypać tym co lubicie. U mnie sezam i kminek, ale sprawdzi się mak czy czarnuszka.

Bułeczki pozostają świeże nawet drugiego i trzeciego dnia, o ile tylko ich nie zjecie 😉

My nie jadamy w zasadzie jasnego pieczywa, ale dla tych bułek zrobiłam wyjątek i było warto. Polecam szczególnie tym osobom, których dzieci nie jedzą ciemnego pieczywa.

buleczki4

 

Only registered users can comment.

  1. Od dłuższego czasu szukałam łatwego i jednocześnie pysznego przepisu na bułeczki śniadaniowe. I muszę przyznać, że te są idealne! Ja dodatkowo dodałam czarnuszkę do ciasta lubię jej wyjątkowy smak.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *