Z drożdżami

Pszenne bułeczki z nutką masła

11 października 2016
Jump to recipe

Dzisiaj zapraszamy na pyszne pszenne bułeczki z wyraźną nutką masła. Bułeczki jakże inne od tych „dmuchanych” ze sklepu. Ciasto oczywiście na drożdżach ale z dużym dodatkiem masła, które dość wyraźnie w bułeczkach czuć.

Idealne bułki pszenne na śniadanie do dżemu, twarożku, sera czy wędliny. Wierzch możecie dowolnie posypać tym co lubicie. U mnie sezam i kminek, ale sprawdzi się mak czy czarnuszka.

Bułeczki pozostają świeże nawet drugiego i trzeciego dnia, o ile tylko ich nie zjecie 😉

My nie jadamy w zasadzie jasnego pieczywa, ale dla tych bułek zrobiłam wyjątek i było warto. Polecam szczególnie tym osobom, których dzieci nie jedzą ciemnego pieczywa.

buleczki4

 

Only registered users can comment.

  1. Od dłuższego czasu szukałam łatwego i jednocześnie pysznego przepisu na bułeczki śniadaniowe. I muszę przyznać, że te są idealne! Ja dodatkowo dodałam czarnuszkę do ciasta lubię jej wyjątkowy smak.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.