Dania bezmięsne

Mięciutkie placuszki na białkach

26 kwietnia 2017
Jump to recipe

Pewnie też tak macie, że po większych wypiekach (czytaj: święta, rodzinne imprezy), zostajecie z niemałą ilością białek? Można z nich upiec piegusa, ale co więcej?

Przychodzę z pomocą 😉 Te placuszki sprawdzają się w roli białkożerców idealnie. Placuszki są mięciutkie, leciutkie, idealne z cukrem pudrem, powidłami czy owocami. Z jogurtem czy serkiem homogenizowanym owocowym…. mniam, aż się rozmarzyłam 😉

Nie pochłaniają przy smażeniu kosmicznej ilości tłuszczu, przez co nie są takie ciężki jak klasyczne placki, co też jest ich zaletą. Nie trzeba do nich zbytnio udziwnionych składników. Wystarczą białka, mąka, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. U nas, koniecznie z mlekiem, jak chyba wszystkie placki 😉

Z podanej ilości wychodzi porcja dla 2 osób.

 

 

Only registered users can comment.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *