Zupy

Zupa serowa z pulpecikami

9 grudnia 2015

Zupa z serków topionych

Jesień i zima to zdecydowanie okres, kiedy jem sporo zup. To właśnie po długim spacerze, one najlepiej rozgrzewają i od razu sycą.

Dzisiaj zupa serowa, z serków topionych. Jeszcze za dziecka gdzieś podpatrzona i swego czasu często wykonywana. Dzisiaj w nowej odsłonie z pulpecikami z mięsa mielonego. Jaki rodzaj mięska wybierzecie, zależy od Was. Mięso drobiowe da delikatniejszy smak, jeśli wybierzecie wołowo wieprzowe, pulpeciki będą cięższe.

Zupa z gatunku tych treściwych, wystarczy za dwudaniowy obiad.

Pulpeciki można wrzucić bezpośrednio do zupy i gotować – tutaj znów otrzymamy pulpeciki delikatniejsze, albo podsmażyć na patelni i potem przełożyć do zupy.

Zapraszam, jest prosta i szybka do wykonania. Jeśli boicie się wersji z pulpecikami, zawsze zupę możecie zaserwować z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *