Znudził Wam się już chłodnik z botwinki? Macie smaka na coś innego?
Pyszny chłodnik na bazie kefiru i ogórka z dużą ilością koperku i czosnkiem.
Szybka propozycja obiadowa na upalny dzień.
Składniki
- 3 ogórki
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1/2 pęczka koperku
- 1/2 pęczka rzodkiewek
- 2 ząbki czosnku
- 1 l kefiru/jogurtu/maślanki
- 2 jajka
- sól, pieprz
Instrukcje
- Jajka gotujemy na twardo
- Ogórki obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej.
- Zieleninę siekamy a czosnek przeciskamy przez praskę. Rzodkiewkę możemy pokroić nożem lub zetrzeć na tarce.
- Wszystkie składniki łączymy w misce i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Podajemy z jajkami pociętymi w ćwiartki.
© 2024 MieszamWGarnku