Kasza i mięta? Może być ciekawie, szczególnie jeśli tą kaszą jest mój kochany bulgur. Szybka w przygotowaniu odświeżająca sałatka, bardzo popularna w Libii i Syrii.
Idealnie zastąpi letni obiad. Pasować również będzie do grilla.
Uwagi
Zamiast kaszy bulgur można użyć kuskusu czy startego kalafiora.
Składniki
- 1/2 szkl. kaszy bulgur
- 1 pomidor
- pół ogórka
- pół pęczka natki
- 10 listków mięty
- niewielka czerwona cebula
Sos
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy
- sól, pieprz
- 1 łyżka octu winnego
Instrukcje
- Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- W tym czasie drobno szatkujemy warzywa (ogórka nie obieramy ze skórki)
- Zieleninę również siekamy.
- Wrzucamy wszystko do miski.
- Z podanych składników robimy sos.
- Mieszamy całość.
© 2024 MieszamWGarnku