Sałatki/Surówki

Surówka z młodej kapusty

2 czerwca 2016

surowka z młodej kapusty

Wiosna to pora roku, którą uwielbiamy. Na zewnątrz nie jest jeszcze gorąco, a bazarki i stragany uginają się od młodych warzyw.

Dzisiaj polecam lekką surówkę z młodej kapusty. Pewnie już dość macie duszonej kapusty pod wieloma postaciami. Ta surówka z młodą marchewką, papryką i pomidorem, będzie idealnym dodatkiem do dania obiadowego.

Moja kapusta miała już najlepszy czas za sobą, więc nie wygląda zbyt zielono na zdjęciach 🙂 Jeśli użyjecie świeżutkiej kapusty, Wasza surówka będzie jeszcze bardziej chrupiąca i zielona.

Jak to zwykle u mnie bywa, do środka surówki wrzuciłam to, co akurat miałam w lodówce. Liczbę składników możecie dowolnie modyfikować, według Waszego uznania.

Surówka wychodzi pyszna, chrupiąca i leciutka.

surowka2

Ocet z przepisu możecie zastąpić oczywiście sokiem z cytryny. Ja następnym razem dodam jeszcze ogórki małosolne- mniam.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *