Do chleba | Pozostałe

Domowy serek homogenizowany

17 czerwca 2015
Jump to recipe

Serek homogenizowany uwielbiałam jeszcze jako dziecko. Wtedy nie było wyboru, bo był ten mój ukochany waniliowy i drugi, mniej lubiany truskawkowy. Bardzo lubiłam śniadanie z bułki pszennej posmarowanej masłem z takim właśnie serkiem.

Niestety, czasy się zmieniły i w sklepach zawitały różne dziwactwa, z prawdziwym jedzeniem nie mające wiele wspólnego. Serki homogenizowane nie smakowały już tak dobrze. A mój ukochany serek tu, gdzie mieszkam obecnie, był ciężki do nabycia. Co pozostawało zrobić? Samemu zrobić serek homogenizowany.

Jak się okazało, robi się go banalnie prosto, trwa to dosłownie 5 minut a serek jest przepyszny. W sezonie można dodawać dowolne owoce. W końcu serek truskawkowy smakuje truskawkami a nie chemią. Twoje dzieci go pokochają!

Only registered users can comment.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *