Jeśli macie w domu niejadka, proponuję podać mu ten serek. Żadne dziecko nie oprze się temu smakowi. Dorosły również!
Pyszny, aromatyczny serek, z ostatnich jeszcze malin w tym roku. Specjalnie na ten serek zamrażam kilka porcji malin, aby przywołać smak lata jesienią czy zimą.
Nie waniliowy, nie jagodowy, truskawkowy czy inny -owy smak serka, to właśnie malinowy smak bije je wszystkie na głowę. O ile same maliny nie są może moimi ukochanymi owocami, to w tym serku są po prostu przesmaczne.
Jak w poprzednim poście o serku waniliowym pisałam, nie ma co przejmować się tutaj słowem „homogenizowany”, które kiedyś kojarzyło mi się z niezwykle skomplikowanym procesem. Proces ten nie jest niczym innym, jak dokładnym rozdrobnieniem serka, które wykonujemy zwykłym blnderem.
Jeśli zależy Ci na tym co jesz, lub je Twoje dziecko, to musisz spróbować tego serka!
Składniki
- 250 gr sera białego półtłustego
- 200 ml śmietanki z kartonika
- 3 łyżki cukru lub więcej jeśli potrzebujesz
- maliny (tyle ile masz lub 250 gr)
Instrukcje
- Wszystkie składniki wrzucamy do miski.
- Blendujemy ok 2-3 min do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Jeśli używasz suchego sera, warto dodać więcej śmietanki lub odrobinę mleka.