Jesteście na diecie ale coś Wam krzyczy „pizza”? Prawdę mówiąc, jedząc takie krążki z cukinii nie musicie mieć wyrzutów sumienia 😉 Takie dietetyczne pizze tudzież pizzerinki są idealną przekąską na imprezę, daniem na kolacje czy obiadowym.
3 składniki, 5 minut roboty i cieszycie się pyszną i zdrową przekąską.
Jeśli jesteś na diecie low carb, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie 😉 Oczywiście, żeby podnieść tłuszcze w daniu, możesz dodać salami.
Ja do posmarowania plastrów cukinii użyłam ajwaru, ale jeśli go nie macie, sprawdzi się również idealnie zwykły sos pomidorowy.
Składniki
- 1 średnia cukinia
- pół słoiczka ajwaru ostrego
- 200 g mozarelli
- przyprawy (sól, pieprz, oregano, bazylia itp)
Instrukcje
- Cukinię myjemy i tniemy na cieniutkie plastry.
- Każdy plaster smarujemy ajwarem i posypujemy startą mozarellą.
- Przyprawiamy ulubionymi przyprawami.
- Wkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
- Pieczemy ok 15-20 min.
© 2024 MieszamWGarnku