Do chleba

Pasta z bobu

12 lipca 2017

Sezon na bób w pełnym rozkwicie. Warto korzystać z tego i przyrządzać bób na różne sposoby. Co prawda na blogu ostatnio mniej wpisów, a to z różnych przyczyn, nie oznacza to jednak, że opuściłam kuchnię 😉 Chociaż tak, opuściłam na kilka dni bo mieliśmy cyklinowanie i nawet musiałam wyprowadzić się do rodziców na 2 dni. Co pozostawało zrobić? Przejść na żywienie zbiorowe z pobliskiego baru mlecznego. Jedzenie całkiem zacne. Może bez ochów i achów, ale całkiem zjadliwe 😉

No dobrze, ale powróćmy do naszego bohatera, czyli bobu. U nas tym razem pasta z bobu, żeby było nieco inaczej. Fajna, wyrazista w smaku. Dobrze komponuje się z chlebem białym i ciemnym.

Ja dodałam do środka koperek, ale równie smaczna jest z kolendrą. Zresztą, jeśli zrobicie jej za dużo, wystarczy dodać 2-3 łyżki mąki i usmażyć z niej smaczne kotleciki/placuszki bobowe a może bobczane 😉

Możemy też nadać jej lekko hummusowego smaku, dodając tahini.

Zapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *