Ciastka | Fit

Ciastka owsiane z bananem

21 kwietnia 2016

ciastka owsiane

Pyszne i chrupiące ciastka owsiane. Mój mąż da się za nie pokroić. A ciastko owsiane z mlekiem…mniam… Bogate w dodatki jak daktyle, żurawina, pestki słonecznika i dyni czy orzechy. Smakują zupełnie inaczej niż te kupne. Co tam, jak raz je upieczecie, na pewno do nich wrócicie.

Podczas pieczenia, w kuchni unosi się niesamowity aromat. Chce się je jeść jeszcze gorące. Ciastka mają jedną wadę. Jeszcze ciepłe niesamowicie się kruszą, więc ciężko zwinąć ciepłe ciastko i uciec z nim do drugiego pokoju niepostrzeżenie. Po ostygnięciu ciastka twardnieją i można bez problemu je jeść.

Jako dodatków możecie użyć Waszych ulubionych bakalii. Idealnie sprawdzą się tutaj żurawina, rodzynki, daktyle, posiekana czekolada czy kandyzowana skórka pomarańczy.

Polecam pobawić się  czasem pieczenia jak i dodatkami. Mojemu mężowi smakują takie ciastka baaardzo brązowe.Wam mogą smakować w innym stopniu zrumienienia.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *