Ciasta drożdzowe | Ciastka | Inne

Jagodzianki – najlepsze bułki z jagodami

10 lipca 2015
Jump to recipe

jagodzianki Czy może być coś lepszego w lipcu niż pyszna jagodzianka z zimnym mlekiem? Nieeeeeeeee . U nas po weekendowym pieczeniu często jagodzianki w upalne dnia zastępują śniadanie, obiad i kolację i się nie nudzą.

Pękające w czasie pieczenia od dużej ilości jagód w środku.

Mąż je uwielbia z zimnym mlekiem. Do tego to najalepszy przepis na ciasto na drożdżówki od mojego guru od słodkich wypieków – Doroty z mojewypieki.com .

U nas w domu nie jemy lukru, więc na zdjęciu część bułeczek jest tylko delikatnie posypana kruszonką z brązowym cukrem (stąd nieco inna konsystencja i wygląd), część jest posmarowana resztką jajka. Można wybierać co zrobić i jaki ostateczny wygląd bułeczek się otrzyma.

jagodzianki3jagodzianki2

Only registered users can comment.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *