Makaron lubimy pod każdą postacią-szybki do przygotowania, do tego jakiś sos i mamy danie. Dlatego jak sięgałam po ten przepis wiedziałam, że będzie dobrze. Jak w składzie sosu wyczytałam awokado i tahini, zrobiło się jeszcze ciekawiej.
Pyszne, szybkie danie, które przygotujecie w trakcie gotowania się makaronu. Idealne na letni obiad.
Składniki
- 250 gr makaronu
Sos
- 1/2 awokado
- sok z połówki cytryny
- 1 łyżeczka tahini
- 5 listków bazylii
- szczypta soli
- łyżka oliwy
- 2 łyżki wody
Przybranie
- kilka pomidorków koktajlowych
- garść rukoli
- 4 listki bazyli
- 4 łyżeczki startego parmezanu
Instrukcje
- Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
- Do blendera wrzucamy pokrojone i obrane awokado, tahini, bazylię, oliwę, wodę i skrapiamy sokiem z cytryny.
- Blendujemy na gładką masę.
- Makaron wykładamy do miski i mieszamy go z sosem.
- Rozkładamy na talerze i przybieramy pomidorkami koktajlowymi, posiekaną bazylią, rukolą i startym serem.
© 2024 MieszamWGarnku