Zupy

Zupa z pieczonych pomidorów i papryki z mlekiem kokosowym

29 września 2016
Jump to recipe

Dzisiaj kontynuujemy serię zupną na blogu 😉 U nas w kuchni cały czas rządzą zupy. Dzisiaj pyszna zupa dla odmiany z pieczonych pomidorów i papryk. Co by nudno nie było, wzbogacona mleczkiem kokosowym.

W zupie wyraźnie wyczuwalna jest nuta pieczonej papryki. Jeśli więc znudziła Wam się zwykła pomidorówka, to czas na tą zupę. Możecie serwować ją z fetą lub serem kozim, który jeszcze podkręci jej smak. Ja niestety dysponowałam jedynie fetą, ale zupa i tak była przepyszna.

Możecie jeść ją z grzankami, makaronem, ryżem czy kaszą lub samą. Mi smakuje najbardziej właśnie w wersji solo, bo dobrze czuć nuty smakowe i pomidorów i papryki o mleczku nie wspominam 😉

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *