Dania bezmięsne

Pierogi z serem i śmietaną

30 lipca 2015

pierogi z serem

To kolejne danie z dzieciństwa. Pyszne pierogi z serem białym, polane słodką śmietanąm lub sosikiem truskawkowy. Po prostu ropływające się w ustach. W niektórych domach pierogi te jada się z bułką tartą zrumienioną na maśle, ale dla mnie TYM smakiem, są pierogi ze śmietaną, na które zapraszam.

Pierogi z serem i śmietaną

Pierogi z serem i śmietaną

Składniki

    Ciasto
  • Ciasto robimy według tego przepisu
    Farsz
  • 300 gr sera białego
  • 4 łyżki cukru
  • 1 jajko
  • 1/2 szkl śmietany
  • 1 łyżeczka cukru

Sposób przygotowania

    Ciasto
  • Robimy ciasto według przepisu tutaj
    Farsz
  • Ser biały rozdrabniamy widelcem, dodajemy cukier, jajko.
  • Mieszamy.
  • Ciasto dzielimy na części, wałkujemy i wykrawamy kubkiem kółka.
  • Nakładamy farsz i sklejamy brzegi.
  • Wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy 2-3 min.
  • Podajemy polane śmietaną z cukrem.
http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/pierogi-z-serem/

ps. Tak wiem, muszę wymienić zdjęcie na pierogi ze śmietaną 😉

Podziel się z innymi...
Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on Pinterest

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *