Dania bezmięsne | Dodatki do dań głównych

Dynia makaronowa i makaron z dynii

6 października 2015
Jump to recipe

dynia makaronowa2Przyznam się bez bicia, że dynię do celów kulinarnych regularnie stosuję dopiero od dwóch lat. Przedtem były jakieś nieśmiałe próby, ale albo był zły przepis, albo ja nie dorosłam do smaku dynii. Teraz wrzesień i październik upływa pod znakiem dań z dynii – zup, ciast, ravioli i innych wspaniałości.

Dynię makaronową kupiłam po raz pierwszy w tym roku. Nie jest to łatwe zadanie, bo naprawdę w niewielu miejscach można się na nią natknąć. Niepozorna dynia makaronowa kryje w sobie naprawdę duży potencjał, który docenią szczególnie osoby dbające o linię.

Jej miąższ naprawdę wyśmienicie smakuje i przygotowanie go nie wymaga dużo pracy.

dynia makaronowa

Zanim jednak i mi udał się makaron dyniowy, rozkroiłam dynię i zamarłam. Gdzie ten makaron? W środku są pestki i całość wygląda jak zwykła dynia. Wszędzie w internecie były widoczne zdjęcia z kłaczkami makaronu w środku. Czyżbym kupiła złą dynię?

No nic, stwierdziłam, że zobaczę co z tego wszystkiego wyjdzie.

A wyszło naprawdę coś dobrego 😉

Poniżej, jak prezentowało się wnętrze dynii, po moich szaleństwach z widelcem.

makaron z dynii

Makaron można jeść z dowolnymi sosami, mięsem. Jest naprawdę uniwersalny.

 

 

 

 

Only registered users can comment.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *