Dania mięsne

Pierogi z mięsem

2 września 2015
Jump to recipe

pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem to .. nie, nie napiszę , że nasze ulubione pierogi, bo my kochamy prawie każde pierogi. Nie mniej, nieskromnie powiem, że znajoma okrzyknęła je najlepszymi pierogami jakie jadła.

Farsz mięsny nie jest ciężki dzięki mieszance mięs jak i dodatkowi kapusty i warzyw. Nie jest też kwaśny od kapusty. Jedynie musimy uważać na ilość dodawanej marchewki, żeby farsz nie zrobił się nam słodkawy.

Nie ma tutaj też olbrzymiej ilości zasmażki, a farsz mięsny można z powodzeniem stosować do krokietów, pasztecików i innych.

pierogiz miesem

Na zdjęciu u nas w wersji odsmażanej. Jak widać lubimy dość mocno przysmażone pierogi 🙂 Miałam znajomą, która uwielbiała smażone pierogi jeść rękami… nieco może dziwne, ale jak jej smakowało… 😉

pierogi1

Only registered users can comment.

  1. Właśnie zabieram się za pierożki i wykonam je dziesiaj z tego przepisu dziekuje :) pisze:

    Coś pysznego, uwielbiam pierożki. W sumie w każdej formie smakują one wspaniale – choć to kwestia gusty oczywiście. Polecam ten przepis 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *