W każdym razie, stają się one u nas coraz popularniejsze, dlatego każdy może teraz poznać ich smak. Dostępne są nawet w popularnym dyskoncie.
Dzisiaj zapraszam na szybką przekąskę. Jeśli macie ochotę coś poprzegryzać, jadalne kasztany sprawdzą się idealnie.
Polecam pieczenie kasztanów w rękawie foliowym jak ja piekłam, lub naczyniu żaroodpornym. Kasztany mimo nacięcia lubią eksplodować w piekarniku a umycie piekarnika po takiej eksplozji nie jest zadaniem łatwym 😉 Tak więc polecam rękaw lub naczynie żaroodporne.
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…