Pyszny , uniwersalny chleb orkiszowy na drożdżach. Idealny dla tych, którzy boją się zakwasu. Chleb ładnie wyrasta, doskonale smakuje i nie jest kłopotliwy w produkcji.
Przepis dostałam od znajomej, która ten chleb piecze od wielu lat. Możecie go modyfikować jak zwykle dodając ulubione nasionka czy też zmieniając proporcje i rodzaje mąki.
Możecie chleb wyrabiać robotem kuchennym, jednak ja do ciast drożdżowych stosuję maszynę do chleba. Wyrabiam w niej jedynie ciasto, bo sam pieczony w maszynie chleb mi nie odpowiada. Do wyrabiania ciasta, sprawdza się maszyna za to idealnie.
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…