Keczup z pomidorów zna każdy, ale warto spróbować tego keczupu. Jest genialny! Wyrazisty w smaku, lekko ostrawy. Doskonały do kanapek, kiełbasek, grilla.
Tradycyjnie, konsystencja tego sosiku zależy od tego, jak mocno rozdrobnicie go w blenderze. U mnie widać troszkę skórkę cukinii, ale jeśli dłużej poblendujecie, to będzie ona niewidoczna.
W zasadzie przepis na keczup z cukinii krąży po internecie jeden, więc nie będę podawać jego źródła.
Mój mąż z rezerwą podchodzi do takich „wynalazków” jednak bardzo polubił keczup z cukinii i na pewno zrobimy jeszcze kilka słoików na zimę.
W przepisie znajdziecie koncentrat pomidorowy, ale możecie użyć równie dobrze przecieru pomidorowego tylko trzeba użyć większej jego ilości i dłużej redukować sos.
Pamiętaj, aby przed zblendowaniem wyjąć z keczupu ziele angielskie, goździki i listki laurowe, bo blender nie radzi sobie z nimi najlepiej.
Z podanej ilości wyszły nam 4 słoiki.
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…