Dawno nie było u nas bułeczek, a przecież są tak wdzięczne 😉 Dzisiaj zatem zapraszam na bułeczki z owsianką. Co się kryje pod nazwą „owsianka”? Pierwszy etap przygotowania bułeczek polega na ugotowaniu bardzo gęstej owsianki, wręcz owsianej breji. Jeśli ten etap przeżyliście, potem jest już tylko lepiej 😉
W składzie bułek owsianych oprócz mąki pszennej chlebowej, dodałam 100 g mąki razowej, dzięki czemu bułki są cięższe i bardziej sycące. Bułeczki owsiane smakują naprawdę dobrze i inaczej niż te ze zwykłej mąki pszennej. Są bardzo dobre i nie wysychają nawet kolejnego dnia.
Bułeczki posypałam dodatkowo płatkami owsianymi, ale możecie zostawić je bez niczego, lub posypać mieszanką siemienia, słonecznika, sezamu czy czarnuszki.
Z podanej porcji składników wyszło mi 15 bułeczek.
Halo, halo... czy na pokładzie są jeszcze inne jesieniary? Zapraszam was na pyszne ciasto dyniowe.…
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z kremem i biszkoptami, którego nie…
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule "Orzeszki z kremem orzechowym" bo to…
Szukacie prostego ale i smacznego dania na obiad? Przychodzę do was z przepisem na pysznego…
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie wiesz od jakiego przepisu zacząć, bo…
Surówka z cukinii to świetny dodatek do wakacyjnych obiadków. W sierpniu, kiedy zaczyna się sezon…